Varnost ter zdravje vaših otrok je naša največja skrb.

Kljub vsem varnostnim ukrepom so med obiskom otroka v Safariju zanj v vseh pogledih odgovorni njegovi spremljevalci. Spremljevalec ne sme zapustiti Safarija in pustiti otroka brez nadzora, razen če skrb za otroka zaupa drugi odrasli osebi.        

Otroci morajo biti ves čas v vidnem polju svojega spremljevalca. Čeprav se vam morda zdi ta ukrep pretiran, upoštevajte, da je že tako velik prostor v otroških očeh še večji in da je orientacija mlajših otrok lahko slabša, morda se bo vaš otrok prestrašil, postal žejen, bo moral na toaleto, bo postal utrujen… Posebej pomembno je, da lahko ena odrasla oseba nadzoruje največ tri otroke hkrati.

Skrbniki in otroci morajo ob prihodu pustiti v garderobnih omaricah jakne, čevlje, prtljago, dežnike in vse, kar ni najnujnejše, z izjemo ročnih torbic in previjalnih torb.  Pred uporabo igrala je potrebno sleči vsa oblačila, ki imajo štrleče dele kot so kapuce, vrvice in podobno. Potrebno je izprazniti žepe, odstraniti verižice, lasne sponke, zapestnice in podobno. Žvečenje žvečilnih gumijev na igralu ni dovoljeno.

Za garderobo ne prevzemamo odgovornosti.

Tako kot vsak otroški parki, ima tudi Safari svoja pravila. Treba jih je spoštovati tako zaradi varnosti in ohranjanja čistoče, prijetnega okolja za igro, kot tudi zaradi zadovoljstva vseh obiskovalcev. Pravila smo oblikovali v skladu s strokovnimi spoznanji o interesih, potrebah, zmožnostih in značilnostih igre različno starih otrok. Cenjene obiskovalce naprošamo, naj bo zagotavljanje varnega okolja za njihove malčke njihova prvotna skrb. Z vstopom v Safari park se starši strinjate z uporabo igralnih enot na lastno odgovornost. Otroci morajo biti v Safari Parku vseskozi pod nadzorom odraslega spremljevalca.

V Safariju se trudimo, da je naša igralnica lepo urejena in čista. Igralo, rekvizite in izpostavljene površine čistimo z ekološkim čistilom večkrat na dan in po koncu delovnega časa tudi steriliziramo. Za sterilizacijo površin uporabljamo neškodljiva in varna čistila. Toaletne prostore temeljito čistimo vsako uro, vključno s previjalnico.

Safari park je opremljen z najsodobnejšim izmenjevalcem zraka, kateri izsesa skoraj 6000m3 zraka v uri in ga nadomesti z novim, svežim.

Prepričani smo, da z našimi standardi, po katerih skrbimo za čistočo, zagotavljamo izjemno visoko zdravstveno-varnostno raven. Predani smo prizadevanjem, da je Safari čisto in varno okolje. Naše osebje je dobro izobraženo o splošnih varnostnih ukrepih in se jih mora strogo držati.

Tudi Vas prosimo, da obisk preložite, če se vas ali vašega otroka loteva bolezen.

Hvala za razumevanje in prijeten obisk.